Wauw...
vorige week reed ik in de auto mit mn moar marie en ik dacht: ' Wauw man, ik bin in Amerika, ik rij nou echt in Amerika!' Na 5 weken viel ineens het kwartje, alles om me heen was net als in de films. Wat ben ik ook een lucky girl!

Ik bin hier nog maar 37 dagen en ik gedraag me al als een echte Amerikaanse. Net als in de films ringt mn cellphone en pak ik op met ' Haay, how are you?' vraagt de ander: ' do you want to meet at Starbucks in 10 minutes?' ' yeah sure' zeg ik dan! Nou en dan kom ik in de Starbucks en zie ik iets op het menu dat ik nog nooit geproefd heb en dan vraag ik om een pruufien, want ja zo gaat dat hier in Amerika, overal waar je komt krijg je een example!:) En in alle restauranten is het heel gewoon dat je de helft opeet en de andere helft in een doosje meeneemt naar huis om de volgende dag als lunch te eten! Je ' meet' je moas of wie dan ok altijd in een Starbucks of restaurant en net als in de films (again) sta je dan op, omhels je elkaar en zoenen op wang voordat de roddels en nieuwtjes op de tafel komen..
Afgelopen donderdag heb ik mijn eerste THANKSGIVING gevierd. Een feest dat stamt uit de tijd van de indianen die de Amerikanen die vanuit alle delen van de wereld kwamen leerden hoe ze moesten overleven in de natuur. mn au-pair moat Marie Louise uit Brazilie nodigdeme uit om het bij haar en haar gastgezin te vieren. De hele familie kwam over en guess what? Jaja echte KALKOEN op de tafel.. ik snap echter nog steeds niet wat het verschil is tussen kip& kalkoen is, ik vind het hetzelfde smaken! het was een waar feestmaal met verschillende gerechten en heel veel pumkin. Amerikanen zijn gek op Pumkin (van die dingen die ze met Halloween voor de deur hebben staan, kallabassen/) Ze maken alles met Pumkin, erg lekker trouwens! Na het eten zijn we met de andere au-pairs naar de film Love & other drugs gegaan en toen... was het Black Friday! that means dat ALLE winkels in Amerika hoge kortingen hebben! Dus wij midden in de nacht met ons goede wilde leef-je-leven gedrag naar de mall om flink geld op te maken, staan er meterslange rijen en was het een grote puinhoop dus kwamen we thuis met amper wat! Nouja, dat ook weer meegemaakt:P
Afgelopen weekend was ik vrij en heb ik bij Laura gelogeerd! Ze heeft een 17 jarige dochter Hanna en een zoon van 20 Tim, Met Hanna kan ik goed opschieten. je weet 't wel; samen shoppen, mannen kijken enz... :) Injanuari gaan we samen danslessen nemen. Toen ik zondagochtend wakker werd en naar beneden ging (In Laura's huis) merkte ik op dat iedereen al naar de kerk was voor voorbereidingen en ik alleen met hun hond Buddy in huis was. Ik liep even naar buiten op de veranda (Ja een echte veranda om het hele huis met een SCHOMMELSTOEL) en toen ik weer naar binnen wilde liet Buddy me er niet meer, met een hoop geblaf blokkeerde hij de deur! 15 minuten en verschillende minuten later gaf ik het op, mijn autosleutels lagen op mijn kamer dus ik kon geen kant op. En wat doe je dan als je Alida heet? Juist ja, dan ga kijken of de buren al eens wakker zijn! Nadat ik al belrinkelend ontdekte dat buur 1 en buur 2 niet voor mij van hun bed gingen komen zag ik bij buur 3 een licht branden:) Deze mensen waren gelukkig vriendelijk en de buurman is uiteindelijk met me meegegaan en kreeg Buddy stil zodat ik snel mn sleutels kon pakken. Ik had nog niet gedoucht, geen make-up, geen ontbij! Maar gelukkig zijn de winkels hier op zondag open dus heb ik mezelf eerst maar getrakteerd op een heerlijk chocoladecroissant om van de schrik te bekomen!
Ondertussen heb ik al heel wat mensen leren kennen! Mijn gastgezin gaat van 25 dec. t/m 29 dec. naar met de familie van Hans om te skien. Ik mag ook mee, maar heb besloten om alleen kerstavond met hun te vieren en dan ga ik naar Kara en Graig waar ik blijf tot 28 december! Kara en Graig heb ik leren kennen via mn bijbelstudie groep en ze hebben twee kinderen van 10 en 8 die piano en viool spelen! Ik ben er gister geweest en ze hebben een super mooi huis met een prachtig uitzicht over de bergen! Ik vind het hartstikke gaaf dat ik bij hun mag komen logeren! 28 december komt mn geliefde PIA over vanuut Urk en gaan we samen oud en-nieuw vieren in LAS VEGAS!!! met nog drie andere au-pairs en een vriendin van een au-pair uit Duitsland! De huizen hier in Lake Oswego zijn trouwens heel mooit versierd voor kerst, echt GROOTS, heel veel kleuren en sommigen hebben overdreven veel verlichting in bomen en al!
Soms moe ik echt om mezelf lachen, dan praat ik vier talen in 1 zin; Urkers, nederlands, belgisch en engels;)
Verder zijn de hamburgers hier delicious! Het zal jelui dan ok niet verboazen as ik vertel dat ik er 3 kilo an eaw zitten! As ik elke 5 weken 3 kilo ankoem wil ik niet eens uitrekenen hoe jelui mn terogge goan zien over een joar....

FF dinken, wat eaw ik nog maar te vertellen....? Oowjaa, het regent hier heel veel. Eergister zo hard dat ik maar besloot om mn paraplu te gebruiken. Loop ik daar op een gegeven moment, kom ik een vrouw tegen en op het zelfde moment dat zij dacht: ' waarom loopt dat meisje met een paraplu?' Dacht ik;' hee ik loop in een overdekte parkeergarage met een paraplu boven mn oofd!' we schotel allebei vollaan in de lach! Schaam schaam... Blond blond... Gister was ik mn knip kweet mit geld en rijbewijs erin. Iederiene in rep en roer, met de auto overal naartoe om te zoeken, lag ie op de keukentafel onder een tas!! BLOND! Ik vertelde de jongens dat in Nederland blondjes alteed een bietje dom binnen en nou zeggen ze tuugen dr lui ers moeder: You're domm blondine! En dat neemt ze me niet in dank af..... Ik bin ok al 2 keer door rood licht gereden. Als ik een boete krijg is dat niet zo erg maar het probleem is dat hun verzekering dan omhoog gaat! En aangezien ik de voorkant van de auto ook al beschadigd heb kunnen ze me hiervoor naar huis sturen en het volgende probleem is dan dat ik nog niet naar huis wil!!! Ofzien maar wier.... Oe bitter is de warkelukheid!
Deze week heb ik ook vrijwilligerswerk gedaan met moslimvrouwen die Engels leren. Gister had ik een gelukje want ze hadde een ' polak' party! iederen neemt eten mee wat iets vertelod over hun land van herkomst! weer bikken dus:) En van ut iene belaan je wier in ut angere, doarnoa bin ik namelijk in een jehova getuigen kark ewest. Ik kwam voor vrijwilligers wark via een mannetjen die ik in de bieb at ontmoet. Maar hij had mn verkeerd begriepen, de johava's dochten dat ik bijbelstudies van dr lui wou volgen.... Ik bin maar gank wier wegegoan...
Vandaag hadden de kinderen een playdat met ene meisje dat Sofie heette. Sofie woont in een Ge-wel-dig huis! Het lijkt aan de voorkant een gewoon huis maar aan de achterzijde lijkt het een ranch! Ze hebben 8 hectare land met 'barns' (schuren) een vijver met eenden, weiden met paarden, een zwembad, jaccuzi en een veranda. het huis is tegen een heuvel gebouwd met een gigantisch uitzicht over de bergen! Ik heb dus de hele middag lekker in het zonnetje op de veranda in de schommelstoel gezeten met thee, door Sofie's vader zelfgemaakte chocoladekoekje en een boek van Max Lucado! Dat was het moment van ultieme geluk! Dat huis en dat plekje is al het geld van de wereld waard! Ik zou daar voor altijd kunnen wonen!
De dagen worren steeds korter en om 17.00 is het al donker. het weer is meestal triest (met uitzondering van vandaag)en de kinderen zijn lief maar laten op hun manier ook weten dat ze genoeg hebben van al die au-pairs (ik ben hun 8e. Ik probeer maar gewoon meezelf te zijn en leuke dingen met ze te doen; naar de bieb, het park, naar de ijswinkel, lego/blokken, skeeleren, knutselen, film kijken, papierenvliegtuigjes vouwen, sneeuwandeling, fietsen, playdates regelen, musea enz..
Thuis op Urk sliep ik altijd met mijn gordijnen open en vanuit mijn bed zag ik altijd 1 glinsterende ster. Als ik die ster zag voelde ik me niet meer alleen, dan voelde het alsof God naar me keek en wist ik dat hij bij was en mijn gardian Angel is. Deze week zag ik ineens vanuit mijn bed een ster, zou het dezelfde zijn? Wauw....
Mis jullie,
Liefs
Meid wat klinkt dat allemaal geweldig!!! Zo te horen leef je helemaal de American Dream!!! Geniet ervan en euh, kun je met Tim net zo goed opschieten als met Hanna?? :)
Hee Alida, de titel boven ut verhaol is de spikker op z'n kop. Dit pakken ze je never wier of :-)
Jie aewen al lekker je druun te pakken. Vergeet niet jezelef te vragen: "Bin ik ur nog?"
Heeey meid!!
Nou ik stuur morgen (zondag) ff een berichtje. Ik kom er net achter dat ik mn krabbel die ik van de week had geschreven niet verstuurd had. Ik had echt een gigantisch verhaal geschreven en was vergeten om op verzenden te drukken (that was not so clever ;-))
Fijne dag vandaag schat!!
Och poppe, wat ben ik blij dat ik weer wat van je hoor! En wat een geweldige verhalen allemaal! Je boft maar dat je zo snel contact kan leggen met iedereen, zo heb je nog ers een voordeeltje;)
Boek van Max Lucado, hoe vind je em?;)
Hoi,
Ik ken je verder niet, maar ik ben ook van plan
om aankomend jaar als au pair naar Amerika
te gaan en lees daarom met veel plezier je verhalen.
Heb alleen een hele gekke vraag,
als ik het zo allemaal lees ben je denk ik christen of niet? Ik vroeg me af hoe dat ging? Ben je ook bij een christelijk gezin of niet? En hoe doe je dat allemaal?
Harstikke bedankt voor je tijd
en ik hoop dat je een onvergetelijke, gave tijd heb!
Marry
Hoi Marry,
Als ik mag reageren op je vraag; Alida is een gelovige christen. Zij draagt dit uit in haar doen en laten. Zij (wij=rest van het gezin) zijn van huis uit opgevoedt met het christelijke geloof.
Voor Alida is het geloof een bindende factor met mensen om haar heen. Het is ook iets dat wereldwijd van toepassing is. Dit lees je ook in de verhalen die ze schrijft. Door het geloof en de binding met Christus kan zij contact maken met mensen, waardoor ze niet alleen is. Het is onze basis in dit leven.
Marry, succes volgend jaar in Amerika!
Mooi ezegt bruur!
Wat mis ik je!
Hartstikke bedankt voor je/jullie reactie.
Ik ben zelf ook christen, maar ik vroeg me
af hoe dat zou gaan. En daarom zocht
ik tussen alle reisverhalen van TravelActive naar
iemand die hetzelfde is. En toen vond ik je,
harstikke bedankt.
Ik schiet er echt veel mee op.
Heey Marry!
Stuur me anders even een mailtje! dan kunnen we contact houden! [email protected]
Het is heel apart om in een niet christelijk gezin te wonen, maar ik krijg heel veel zegeningen en waar ik ben is God ook, dus Hij is ook in dit huis of ze dat nou willen of niet:)
Liefs
Ik dink dat oenze oma in 't verkeerde laand ubuuren is. Wij vonnen ut roar as ze om een zekkien vroeg om ur vlees mie te niemen en thuus varder op te eten! :)
Dor niemen ze 't ok mie in een bekkien, kostelijk!
oe snokte Dirk - wat is dat bitter..
nichte, stuur jie skibbo nor dur toe??
Heeej meid,
Wat gaaf zeg om al jou belevenissen zo te lezen!! Echt heerlijk want ik merk dat je zo geniet.... Pas maar op met die kilo's want dat komt me heel herkenbaar voor haha:D Geniet ervan en geef de kids maar veel liefde en positieve aandacht... Ze komen er zelf wel achter wat ze aan jou hebben!!
Hoi Alida.
Leuk om weer je verhaal te lezen. Je beleeft heel wat en schrijft er gezellig over. Zie het af en toe zo voor me.
Morgenavond hebben we een echte modeshow in de Way Point. Ook met een kleuren adviseuse en een verkoop van kerststukjes.
Ik denk dat het erg leuk wordt. We beginnen met koffie
en gebak en eindigen met een hapje en een drankje.
Als er foto's worden gemaakt zal ik vragen of iemand die even naar jou wil mailen kun je even genieten. Het is natuurlijk wel heimee verwekkend, maar dat moet
je er maar voor over hebben.
Leuk dat je Israël moat bij je komt met de jaarwisseling. Kun je ook weer eens lekker urkers proaten.
Alida groetjes van Willy en God bless jou !!!!!!!!!