aliedjeh.reismee.nl

Florida!

Nou minsen, ik eaw ut wier overleefd! Wat een ongernieming zeg, ik docht 'FF' noar Florida te goan maar ongertussen was ik een complete dag onger weg! Afijn de heenweg verdaagde ik noast twie kostelijke vrouwtjes uit Missisouri maar oorspronkelijk uut India, nouja, mit twie kostelijke vrouwtjes moet je vanzelluf een kostelijk proatjen maken zo en doende kwam ik alles tot in detail te wieten over India & Missisouri, dr kwam gien ende maar an dr lui zn gemeak

Surprised
Ik had een tussenstop in Denver, Colorado waarvan ik op internet had gelezen dat de Amerikaanse regering geheime tunnels bouwen waarin ze onderduiken in geval van een natuurramp of oorlog, er zouden ook geheimzinnige schilderijen van de Maya's en de vrijmetselaarij hangen. Natuuuuuurlijk had ik vertraging dus besloot ik om op onderzoek te gaan met mn camera in de aanslag al zoekend in alle hoeken.... Het was wel duidelijk dat ze buiten aan het bouwen waren maar binnen kon ik geen mysterieuze aanwijzingen vinden....

Via vrienden uit de kerk had ik een adresje in Florida, Jim, Tobatha en hun kinderen Benjamin & Aislyn. Tobatha stond me op te wachten op het vliegveld. het was er Super warm en erg drukkend. De kinderen waren uit logeren bij hun grootouders in Jacksonville een paar uur verderop en de volgende dag ging Jim op zakenreis en Tobatha ging voor drie dagen naar de grootouders om later de kinderen mee terug te brengen. Ik had dus het huis met PRIVE ZWEMBAD voor mezelf!!!! Ooowwwyeah oooowwyeah!!!

Laughing
Laughing
En dat was nog niet alles, ik kreeg ook nog een mega SUV Toyota tot mn beschikking! Nu rijden ze hier in Amerika alleen maar met grote auto's dus zo erg viel ik niet op, maar ik voelde mn wel stoer met mn grote zonnebril op!
Cool
(Dit was dus wat ze noemden ' Living the American dream' ) (En ut beviel me wel, ahum) De eerste dag heb ik met 40 graden de hele dag op mn luchtbed in t zwembad gelegen, de tweede dag ook en 's avonds voor het eerst sinds 8 maanden!!! voor mezelf een lekker biefstukje klaar gemaakt! Wat een genot minsen!

Na twee dagen rondhangen werd het tijd voor wat actie dus ben ik naar het NASA centrum gereden! Ik was super exited! En het was super gaaf, jammer genoeg waren ze bezig met de spaceshuttel die in July de ruimte in gaat, dus kon ik het niet van dichtbij zien maar wel vanuit de verte, was alleen te ver weg om er een goeie foto van te kunnen maken. Rond een uurtje of 4 stapte ik in de auto toen de radio ineensging storen en ik daarna de radiostem hoorde zeggen: ' Thunderstorm!!, get of the way if you can! pull over to the side! Quartersize hagelsteneb en windspeed of 60miles an hour!! En die storm kwam VANZELLUF precies van de richtiing wor ik op an mos! maarja, ik waagde ut er evegoed op want op dat moment was ut nog drooge maar al snel storte ut van de regen zodat ik de weg niet maar kon zien! Gelokkig kon ik nog net een burdjen 'Airplain museum' zien! Eenmaal daar aagekomen moest ik 21 dollar entree betalen om 4 vliegtuigjes te zien!! Dat mannetjen sting mn ok niet an! Hij zat de hele tijd naar me te kijken en bleef maar zeggen dat er nooit zulke knappe meisjes kwamen, alleen maar ouwe mannen of ie een foto van me moest maken bij ut vliegttuigje... Afijn, dat museum was dus ok van korte duur. Ut was drooge dus doar ging ik wier, todat dat mannetjen op de radio wier begon met me bang te maken. precies op de snelweg waar ik op moest was de storm dus ik ben weer van de weg afgegaan en zag tot mn genoegen een Aldi bordje! De eerste in Amerika. Leuk om daar ff door heen te lopen & ook hier super goedkoop! Uiteindelijk heb ik het er op gewaagd en ben ik veilig weer thuisgekomen!

De volgende dag heb ik een tour gedaan naar MIAMI !! De gids was een Nederlander! Hoe kan ut! Ok zo kostelijk as wat, was heerlijk om weeres lekker nederlands te praten. Hij kwam oorspronkelijk uit Zeeland maar woont al 20 jaar in Amerika. De groep bestond uit een gezinnetje van 4 uit Indonesie waarvan ik het 12jarige meisje zover kreeg dat ze me rug voor minimaal 10 minuten gekriebeld heeft:P, een stelletje uit Engeland, een man uit Chigago waarvan zn vrouw waarschijnlijk blij was dat ze even een dagje van um af was want hi ding niks angers as meaken nu nog aan het praten is, een meisje uit Nieuw-Zeeland die een drie maandse reis door Europa & Amerika aan het maken was & twee meiden uit Scotland waarvan de ene op de terug weg dronken was en zo nodig moest plassen dat Peter de gids op de vluchtsrook moest stoppen en ze achter het busje ging plassen terwijl de auto's voorbij sjoefden! Alles mitmaakt..!

Afijn Miami was super gaaf! Ut water was zo helderblauw net als op de foto's van die exotische ver weg bestemmingen! Alleen geen dames op rollerskate's met bikini gezien:( We zijn ook nog in een krokodillenmoeras geweest waar sommige mensen zo overdreven enthousiast waren, net alsof ze nog nooit een krokodil hadden gezien!

De familie waar ik bij verbleef was geweldig! Ut was 'Praise the Lord' de hele dag! Zo geweldig en de kinderen was zo lief... Miss Alida, shall I fill up your glass with some more water? Miss Alida, do you want to play with me? Miss Alida, can I give you a hug? Ik mis ze nu al, maar gelukkig komen ze hier voor een paar dagen in Augustus naar toe! Wat ik ook zo leuk vond en typisch amerikaans is dat Tobatha zei dat z eniet zo lang op valantie konden komen hier wat she said: ' Benjamin has responsibilities and obligations' Even ter verduidelijking: Benjamin is een kind van 8 jaar!! Dat is hoe Amerikaanse kinderen hier leven. die hebben geen tijd om te spelen...

Als afscheid heb ik nog een lekkere preischotel voor ze klaargemaakt (geloof ut of niet, ze hadden nog nooit prei gegeten!) en daarna Kokos. Ik had een kokos gekocht omdat ik die nog nooit gehad had, dus dat was wel leuk, voor ons allemaal een eerste keer;) Op ut vliegtuig terug zat ik noast een mins die ok jaren als nanny gewerkt had en nu net geslaag was voor haar opleiding familytherapist! Ik zeg:' Nou, dat mien je niet! Ik zeen vuurige week nog tuugen mn moat, noa deze ervaring kan ik ok wel familietherapeut worren!'

Nu ben ik sinds zondag weer terug en is dit mijn eerste week zomervakantie met de kinderen. Ze hebben drie maanden zomervakantie, de eerste drie dagen zijn net voorbij en ik ben dr al mee aan! gelukkig hebben ze wel wat activiteiten zoals dansles, lees en reken les, golf & voetbal ochtendkamp, dus dat vult wel, maar dagen duren wel lang als je 8 uur met ze opgescheept zit terwijl hun vader de hele dag thuis rondhangt, tv kijkt en zo nu en dan kritiek geeft! Misschien wor ik ok wel echtgezinstherapeut!:)

Gister was ik uitgenodigd voor een vegetarische bbq! Hartstikke gezellig, weer wat nieuwe jongeren leren kennen, altijd goed! Een meisje deed couchsurfing! Ik heb al besloten dat dat mijn volgende avontuur gaat worden! Vrijdag gaan we met zn allen naar de 80's night! Dat wordt verkleden dus! Voordat ik naar Florida ging was ik nog met wat vriendinnen uit geweest naar een hele chique club, genaamd Couture! Weer net als ' The Hills' helemaal gaaf! Het was Navyweek dus alle zeemannen met hun knappe uniformen aan waren over te vinden, eentje begon er met me te dansen en gaf me zn witte hoedje! ik wou het natuurlijk terug geven maar Marie greep het uit mn hand al schreeuwend ' no, I put it in your purse, it's a souvenier!!' :) Voruit dan maar! Later werden we aangehouden door de politie in de auto. Ik reed en ik had wijn gehad dus ik werd helemaal zenuwachtig, bang voor een boete! Ik vertelde maar eerlijk dat ik wijn had gehad en toen zei die dat ik te hard had gereden! Ik had niet hetzelfde idee, maar gelukkig maakte ie een grapje, de reden was dat mn koplamp ut niet deed! gelukkig geen boete dus!

Nou, dit waren mn avonturen weer tot zo ver! Foto's komen later deze week...

Life is a jouney... Ik mis jullie!

Ps. met de tuinman is het niks geworden & volgens mij is ie ook ontslagen, ik heb um als 4,5 week niet gezien en hij kwam altijd 2x per week!

Alice

Oeheden! Heb je een nieuwe kriebelmoat! Heb je goed geregeld zeg!;) Ik heb in tijden geen goeie kriebelsessie meer gehad, jij blijft toch de beste;)

Piet

wat een vuroal wier ....zucht..

Mery

man man, wat un aventuuren maak jie mie, oe moet dat noa zodirekt wier op urrek, as un wervelwiend duur ut durrep ene roazen, of moet je dan eerst un joar bai koemen van alles?

nou, in ploasse van gezinstherapeut kuun je ok wel uweliks in gezintherapeut goan worren in ploas van un datingburo te beginnen.

unkanger vinden is tenslotte makkeleker dan enkanger ouwen....in nou ai je mooi vuul ervaringen opedoan, dus ervaringsdeskudige kuun je jezelluf al nuumen.

nou, bleede dat je endelik un kriebelmoat evoenden eawen, al was ut maar van korte duur. straks op urrek tog maar durs utkieken nor un echte in bleevende kriebelmoat . Reacties hierop kunen trouwens onger nummer 40092 nor disse blog estuurd worren, hoor vrijgezelle mannen!

Jan

Ik wil je wel graag kriebelen hoor, Alida!

Kees

Ik wil joen rugge ok wel kriebelen or!
reagier maar onger nummer 007, want zo knap bin ik ok wel!

Jan

ik was eerder!

Kees

maar ik bin vast knapper!

Piet

ik zal maar effien tussenbaaien koemen, angers got ut ier mis. Koem maar bai mai hoor, ik kan ut beste kriebelen, Alidaatjen!

grote bruur

och och, dat worren plakboeken vol. die moeten we tot in lingte van daagen bekieken ;-)

hier doen ik dat, in hier doen ik zo. hahahahaha net as je ouwe bessien

Peter

reactie op de kriebelvacature: ik vin joe ok wel un lekker moatjen: Mieuw

Anneg en Mar

Wat een geweldig veroal wier, ouwe lekkere! Ik zou ok wel nor dat NASA-centrum willen, ben 'k over afgestudeerd he (vroeger...;-p) Ochai, dus 3 maanden zomervakantie! Nou meid, nog effen volhouden! Je moeten mar bij de dag leven!
Wij ewen net ons duikbrevet gehaald! kan je trouwens wier 'rs skypen? wij zijn nou 3 weken in Perth en kunnen elke dag op internet, dus mail ff! doeg doeg!!! lxxfs van mar en annug

jacky

Mins wat mis ik joe...

adrie

Hoe,hoi ouwe mimme.

Wat ew je wier een bult beleefd.
In wat een gave fotoos.

Hoe doen je dit??
Zo zit je hier ,in dan zit je doar in een super groot huis mit prive zwimbad ielemaal vor je alliendug.

Ouwe mimme geniet mit volle teugen,want zodrekt komen je skatjes je wier lekker plagen in de vekansie,
nou ja Joyce is ok wier op de bult ,miskien kun je die vragen om je te koemen ongersteunen,dat zal ze vast wel leuk veenen.

Ouwe mimmetjen,vuul liefs ,
we dinken an je in Cru a la Mere.