Mijn Getuigenis
Nog nooit in mijn hele leven heb ik God zo dichtbij ervaren als nu! Het lijkt net of overal een zegen op rust.... De manier waarop alles gaat, ik zie allemaal puzzelstukjes in elkaar vallen. God is echt geniaal!
Wat ik jammer vond aan mijn gastgezin was dat ze niet gelovig waren, maar aangezien ze aan alle andere eisen voldeden besloot ik maar dat dat een teken was dat ik naar deze familie toe moest gaan! En al waren de eerste weken moeilijk, ik zie nu dat ik zegen op zegen krijg! Elke week zie ik uit naar zondag, want de kerk hier voelt als thuis. De mensen zijn oprecht, hun geloof is Hecht, Echt & Oprecht. Ze zijn een familie! Ik laat alles rustig op me af komen en wacht gewoon af welke mensen God op mijn pad laat komen. En dat bevalt me goed want Hij weet toch 100x beter wie ik nodig heb en wie niet! Overal waar ik kom maak ik vrienden, het is me nog nooit zo goed afgegaan als nu! Het is gewoon wonderlijk, ik hoef er niks voor te doen, ze komen op mij af! Alle andere au-pairs brengen alleen maar tijd door met hun gezin of een van de andere au-pairs en ik heb binnen 7 weken al een heel netwerk van volluk met wie ik zo nu en dan afspreekvoor koffie of om wat leuksmee te doen en waar ik zomaar even 'anwup'! En het mooie is dat de meesten van hun gelovigen zijn en waar ik leuke gesprekken mee heb en die mij niet als een ' nanny' beschouwen maargewoon als Alida of' their new friend' zoals ik ook vaak geintroduceerd word:)
Ik zie God in mijn gastgezin werken. God is in mij, dus God is hier. Dat is bijzonder isn't it? Daar waar zij schreeuwen op de kinderen en de kinderen op lopen te fokken met hun gehaast en gejaag probeer (ja, probeer) ik rustig en kalm te blijven en hun te laten zien dat je niet per se hoeft te schreeuwen om iets te bereiken. Gelukkig heb ik Laura kennen, via haar werk heeft ze veel creatieve werkjes die met de bijbel te maken hebben en die geeft ze dan mee aan mij, zodat ik na schooltijd die werkjes met Jason & Finn kan maken en ze zo heel voorzichtig kan vertellen over de verhalen in de bijbel. Ik zing altijd liedjes van Elly & Rikkert ' we hebben allemaal wat, we zijn allemaal raar & toch houden we van elkaar' en Jij bent de hand en ik de voet. Wij zijn allebei nodig.... Hand voet, oor,oog, hoor, neus, keel, ieder is nodig voor de Heer...' En Finn zingt de liedjes al mee!!
Vorige week zei hij: ' Weet je Alida, God is Feak. Hij is alleen in je hart, Hij is niet echt! Er was een boem en een boem en toen waren wij er omdat er eerst dieren kwamen en daar zijn wij uitgekomen' en we hadden er zo een gesprek over van een paar minuten. En ik vind dit een wonder, want dit kind is nog maar 6 jaar en hij dacht/denkt er echt serieus over na! Ik weet zeker dat het zaadje geplant is en dat God niet verlaat wat zijn hand begon!
Nu het bijna kerst is zijn er allemaal kerstliedjes op de radio, maar ze gaan allemaal over Let it snow & Merry Merry Christmas, maar geen een over onze Redder jezus Christus. Ik heb nu een christelijke radiozender gevonden die ik hier thuis nu heb opstaan, gister heeft ie de hele avond aangestaan toen mijn gastouders hier waren! Afgelopen zondag vroeg mijn duitse au-pair vriendin uit het niets of ze met me mee kon gaan naar de kerk! In duitsland ging ze zo af en toe naar de kerk en na de kerkdienst hier zei ze: ' Het voelde als thuiskomen'
Ik vind het zo bijzonder hoe God er voor zorgt dat anderen een zegen voor ons kunnen zijn en dat WIJ OOK een ZEGEN voor ANDEREN zijn!! Zelfs als je denkt dat je niet goed genoeg bent, niet gelovig genoeg, niet wijs genoeg. Dat is niet waar, het enigste wat van je gevraagd wordt is om te GELOVEN! En als je gelooft kun je VERTROUWEN!
veel mensen die ik hier ontmoet spreken open over hun geloof. Ze zeggen bij het weggaan ' God bless you Alida' en ' I will pray for you' Gister nog belde een mevrouw en ze zei ' Alida, me and my husband prayed for you about witch biblestudy the best is for you' En opdezelfde dag kreeg een telefoontje van een vrouw van de bijbelstudiegroep dat ik geplaatst was. Van alle 30 nieuwe leden konden er maar 11 geplaatst worden en ik was 1 van hen! ( Deze bibelstudie is van BSF, wereldwijd geven zij studies aan duizende vrouwen, elke dinsdagochtend verzamelen 1500 vrouwen uit deze omgeving zich bij elkaar en volgen een bijbelstudieprogramma, deze periode gaat over Jesaja) Vanmorgen was mijn eerste keer en ontmoette ik Colie, zij komt uit Winsconsin en is 25 jaar. Zij woont ook sinds oktober in Lake Oswego dus kent nog maar weinig mensen! We hebben meteen afgesproken voor a.s. donderdag in the Starbucks! Dat bedoel ik nou... Alles komt vanzelluf op mijn weg!
Ik kan nog wel een veel langere blog schrijven, maar jullie begrijpen mijn punt wel. Ik ga nooit meer de deur uit zonder dat ik weet dat elke nieuwe dag de dag van God is en niet van mijzelf.
'He gives His people peace for today & Hope for tomorrow'
Verder zal ik jullie nog even een udate geven van de afgelopen dagen. Heel Amerika bereidt zich massaal voor op de kerstdagen en dat betekent Veel shoppen en van feestje naar feestje

Moe, dit is speciaal voor joe: Ik mis je hiel arg en nou moet je allien karstboodschappen doen in de c1000, ik wou dat ik ff gank omme kon koemen vor de karstvuurbereidingen samen mit joe! Ik mis jullie.... XLiefs
wat fijn om in je brief te lezen dat alles goed gaat en dat het tot zegen mag zijn dat je daar bent. praise the Lord!! liefs je nichte maria en nog fijne dagen toegewenst!
Wat een verhaal zeg, ik moet alleen ff reageren op het feit dat je kunt wel vertrouwen hebben Alida maar alleen op God, mensen stellen je altijd toch weer teleur. Gewoon dat je het fftjes weet!
Wauw Alida, prachtig om te horen! God is goed! En Hij is inderdaad bij je, waar je ook gaat!
Een concert van Michael W Smith?! Whaaa! Anders ben ik ff een potje jaloers! Supervet joh!
Nou fijne feestdagen daar!:)
Hee Alida,
Ik mos dinken an Lucas 14 vers 35b. Vervolgens zien ik ok vers 34 stoan..
Dink nou effen duur
p.s. un concert van Michael W Smith; dat is ut oor!
Hey,
Leuk om je weer ff te horen en zien op Skype!!!
Ik heb mega veel zin in The Vegas Adventure ;-)
XX
vandaag een quote via yssa (een christelijke website waarop je je kunt abboneren,dan krijg je dus dagelijks een quote en bijbelstukje om je dag te openen) oke hier komt ie: De Geest van God zal iemand niet brengen waar Gods genade hem niet kan houden." ik vond hem wel toepasselijk bij bovenstaande blog en fijn dat je dat ook zelf gaat beseffen. Dat we uit ons vertrouwde christelijke wereldje moeten stappen en de wijde wereld in gaan om daar een lichtje te zijn en zón helder licht als jij :) dat moet wel héél ver kunnen stralen!! ik wens je straks hele fijne dagen (m.w.smith, ik ben jaloers ;{) en voor nu gezellige voorpret! gr. & liefs monica
Hoi Alida,
Wat gaaf om je getuigenis te lezen. Wens je nog heel veel zegenmomenten toe voor het komende jaar. Mar je ewen gelik, ur got niks boven Kars op Urrek samen mit je familie :)
Esther in Manila
Zoooo wat een verhaal, volgens mij zet zo'n avontuur je ook echt aan het denken, en realiseer je, je dingen waar je op Urk nooit bij stilstaat!
Ik wens je hele goede kerstdagen toe en een verpletterend oud&nieuw.
Groetjess
Ha die skat !
Nou or op mn nest te leggen zit nou half 3 joen blog ant lezen en een hippe brief vor je e skreven haha.
Kan ik die mooi an pia gieven as ze bai je komt.
Pff nou bin loove niet vuul zinnige tekst dus haha ,
hey alied,wins je alvast een fijne jaarwisseling,en niet te vuul champagne drinken, niet goan gokken in las vegas ene ....
Hopelijk tot snel
mis je
Groetjes Jac!
De Heer is goed. Zijn sterkte wordt duidelijk in onze zwaktes!
Best wishes for 2011!!!!!
groetjes vanaf de Bult van je nichte Alice en de rest!
vuul eil in zegen in ut naie joar!!
Wat een voorrecht Aliedjen...dat je zo op deze manier het Geloof kan en mag doorgeven
Dat je het allemaal zo ervaart!!!
een groot WONDER....
En JEZUS ZELF is het die al die mensen op jouw pad stuurd!
WONDERBAARLIJK ...nietdan?
Je word echt op alle manieren rijk gezegend,enne ...het doet zo alteed maar vor je dan je nou zelluf beseffen
In gezien ut feit dat je al zovuul minsen kinnen...vin jie ut vreemd,nou ikke niet.
Je binnen een regenboge vor arrug vuul minsen!!!!!
..in soms un klein onweerswollekien..:-)