Christmass...
Heeeey Allemaal,
Wat een verschil zeg! Kerst in Nederland of een kerst in Amerika! Alles is versierd, alle malls zijn stapvol met mensen mensen mensen, auto's volgeladen met kado's en iedereen wenst elkaar een ' Merry Christmas' 4 maanden lang hebben ze voorpret, alleen op kerstavond gaat iedereen even naar de kerk, op kerstochtend binnen een uur alle kado's uitpakken en that was it! O, nee, ik vergeet het belangrijkste! De dag na kerst (voor ons 2e kerstdag) zijn alle winkels weer open en brengt iedereen zijn nieuwgekregen kado's weer terug naar de winkel om in te ruilen voor een ander formaat, een andere kleur of een compleet ander ding omdat het kado niet het goede kado was! En dan eindelijk is alles achter ut gat! Poeh... Afijn, ondanks alle gestress van Jan en Alleman kan ik wel zeggen dat deze kerst 1 van de mooiste was die ik in mijn leven meegemaakt heb en niet meer zal vergeten!
Twee dagen voor kerst kreeg ik van mijn gastgezin een TomTom, tijgerprintsjaal, heel veel chocolade en een mooie ingelijste foto van mij en de kids! Daarna moest ik oppassen omdat zij met de Belgische familie voor de 3e keer op rij uit eten gingen en kwam Marie bij mij met haar zelfgemaakte fruitsalade en zaten we als Royalties bij de fireplace in the libary! doen maar sjiek... De volgende dag snel naar de winkels gegaan om een kadootje voor Hans & Naci te halen! ' S avonds met een hele ploeg van de kerk in een oude schoolbus naar een wijk om langs de huizen te lopen en kerstliedjes te zingen! Kwamen allemaal mensen hun huizen uit om te kijken, echt kippenvel!
Ik had weer geluk want ik mocht bij mijn nieuwe Amerikaanse vriendin Colie en haar tante Mona logeren. Tante Mona heeft jaren terug een ernstig aut-ongeluk gehad waardoor haar gezich is verbrand, ze heeft wel 30 operaties gehad en ziet er goed uit, ze heeft 15 jaar in Rusland gewoont als zendeling en woont bij mij om de hoek, Colie woont bij haar in! Colie komt uit Wisconsin en is hier gekomen voor werk. ze is 25 jaar! Ik heb 2 nachtjes bij ze gelogeerd, we hebben heerlijk geshopt in downtown Lake Oswego, uit eten in een fancy restaurant, wandeling gemaakt, Starbucks, kerstkoekjes gebakt, naar de wijnproeverij in Charleston met haar vriend John uit LA en voor de rest op de bank gehangen met veel film o.a. Eat, Pray & Love met Julia Roberts, de veelbesproken film waar ik dus niks aan vond! Maar Afijn, ik maak alles mie! Colie en haar tante zijn geweldige mensen en het is lachen, gieren, brullen! Ik heb het super gezellig gehad!
Na mijn logeerpartij bij Colie ben ik verhuist naar Greg & Kara en hun twee kinderen, waar ik nu nog steeds ben en blijf tot dinsdag en dan opekee naar Vegas!Greg & Kara zijn ook geweldig, ik ontmoet alleen maar geweldige mensen! Ik voel me hier echt thuis! Ik kan doen en laten wat ik wil, pakken wat ik wil, zeggen wat ik wil, dat is een heel verschil met mijn gastfamilie! Op kerstavond was de kerstdienst, Ik heb opgetreden met het kerkoor in mijn nieuwgekochte speciaal voor de gelegenheid christmassdress:) Bij de ingang kreeg iedereen een kaars op een houdertje, midden in de dienst kwamen er tieners met brandende kaarsen bij iedere rij staan zodat de eerste persoon op de bank hun kaars aan kon steken en zo het vuur door kon geven aan alle anderen in de rij, dat was zo bijzonder!
Na de kerkdienst waren Ik, Greg, Kara en hun kinderen uitgenodigd voor een kerstdiner bij de familie Bell bestaande uit Cristina uit China, getrouwd met de Amerikaanse Phill Bell en hun zoon Joshua. Carissa was er ook, zij woont hier sinds november, en komt ook in onze kerk. We hadden traditionele Ham met sweet patatoes, meatballs en green salad en als desert gingerbreadpie en Grandberriepie. Voordat we op bed gingen nog snel even op googlemaps kijken waar Santa Claus was....
Op kerstochtend werd ik al vroeg wakker gemaakt door de kinderen die door het dolle heen waren! Om 08.00 's ochtends met zn allen bij de openhaard, eerst het kerstverhaal uit de bijbel gelezen en toen de kerstkado's opengemaakt die SantaClaus gebracht had. Voor de rest van de dag gerelaxed, visite uit new Jersey en 's avonds een spel gespeeld! Ik heb een hoop lol hier! Ik ken al heel wat mensen in de kerk, gister nog zei iemand die al jaren in de kerk komt ' Oh man, You know more people than I do in this church' ik leer iedereen nu meer persoonlijk kennen en mn engels wordt steeds beter, ik probeer alle moeilijke woorden en ik heb nu leuke conversaties over van alles, niet meer alleen het standaard where-are-you-from praatje.. Alle mensen zijn hier net als op Urk down to earth, lekker nuchter en gewone mensen met een hoop humor (behalve mijn gastgezin) en spontaniteit. Ik verbaas me soms over hun kinderen, die zijn heel netjes en ik hoor kinderen van 7 jaar praten als volwassenen! Amerikanen zijn erg prestatiegericht en willen meer&beter, ze willen altijd het maximale bereiken!
Het concert van Michael W. Smith was by the way geweldig! 15 april ga ik naar het concert van Chris Tomlin!
Nichteh, met grote vreugde moet ik je mededelen dat ik Skipbo gekocht heb (voor maar 5 euro), Maar met nog grotere teleurstelling moet ik eerlijk vertellen dat ik ut eerste potje verloren heb VAN EEN AMERIKAAN DIE HET NOG NOOIT GESPEELD HAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ' Is ut dit' Ik zou zeggen ' Hooi op, Koe dood! En doarmie is dit verhoal of:)
Och poppe wat maak je allemoal wier mie!
superlek om te lezen zeg! Echt vet dat je gewoon overal rondzwerft!
Nou doe rustig aan in Vegas, niet teveel geld uitgeven, en zo wel, bewaar de winst dan ook voor mij;)
Je binnen een ouwe lekkere!
Genacht mimme
Wiet je nog dat we een variant van Skipbo hadden u spuult in Israel mit die 2 jongens haha
was ok gezellig!
Wat een verhaal weer! Ben blij dat je toch nog een beetje hebt kunnen genieten van je kerst, ondanks al dat gestress van die amerikanen! Volgend jaar maar weer lekker op urk toch! Kunnen we lekker 'relaxt' op de slee van de dijk af :p
Liefs
nou, het is wel bijzonder, hoe je het getroffen hebt! echt fijn om je verhalen te lezen en te horen, en gelokkig kan ik je af en toe effien zien op skype!
ik vind het super dat je zoveel leuke ervaringen opdoet en zoveel mensen om je heen hebt, maar dat komt ook door je eigen instelling, ben blij voor je, straks kijk je terug op een topjaar!
doen jelui wel rustig an in vegas?
veel liefs..
Wat een mooie foto's en verhalen weer.
Jullie doen niet onder voor ëchte " sterren".
Is Pia al veilig annelaand.
Ik wens jului vuul plesier en pas goed op jezelf.
groetjes Willy.
Heey nicht!
Toemaar, skip-boo gekocht!
Je moeten maar vuul oefenen hoor, je moeten wel lotten zien dat je een Urruker binnen!!!
HEb je ook al het spel koehandel? hooi op, koe dood en de kippe lift nog!
Succes daar!
we wachten op je vegas adventure or!!!! mit foto´s graag!!
skiet urs op mit je blog!
Ja, die blog koemt er an, ik moet eerst mn kamer opruumen... Manman, wat maakt pia een rommel:) hahhaa Dat wiet je zieker welll...
We eawen iig wel vuul foto's or!
BIEZONGER...zoas jie binnen,zo skreef je ok
VERMAKELIJK....
ps.as je willen kuun je mit mai ok skypen
LIEFS van oens xxxxxxxxxxxxxxxxxx