Bin ik er nog?
Bin ik er nog, oeh oeh Hellup! Leef ik nog? Jason & Finn besprongen mij allebei en zoenden me overal op mijn gezicht nadat ik ze in een spel dat ik met ze speelde vroeg wat liefde betekend! Nou dat was toch wel een aardig goede defintie van ze, ofniet dan;)
Ik ben weer terug uit Californie! Wat een belevenissen! Het vliegtuig zou alweer bijna zonder mij vertrekken, haha, Urker kwartiertjen he;) doar hadden ze wel begrip voor.. In Californie heb ik oner andere de Christal Cathedral bezocht en Dr. Schuller in levende lijve gezien en ook dat meisje Bethanie, dat meisje waar ze de film soulsurfer over gemaakt hebben, zij was die onchtend the special guest! Alles was weer helemaal net als van tv! Het is zoooo gaaf om inneens echt ergens te zijndat je normaal alleen maar op tv ziet! Ik logeerde daar bij nederlanders die in een super mooi victoriaans huis woonden met zwembad en al, natuurlijk net dat ik daar was was het te koud om te zwemmen

Verder had ik ook nog een bijzondere ervaring in Orange. op een warme middag rond luchtijd liep ik een armoedig restaurantje binnen omdat ik zo'n honger had. Met dat ik er in liep had ik er al spijt van want het zag er niet erg schoon uit en vroeg me af of het eten wel vers zou zijn. in het rkleine restaurant waren nog 3 andere vrouwen, 1 klant, de basin en een vriendin van de basin. na een paar minuten ging de vriendin weg en omhelsde de basin waarop de basin begon te huilen. Gelukkig herstelde ze zich en kwam toen naar mij toe om mijn order op te nemen. Ondertussen raakte ik aan de praat met de ander vrouwelijke klant. Toen de basin terugkwam met mijn sandwich (waaraan ik liever niet meer terug wil denken) vroeg de ander klant hoe het met de man van de basin was waarop ze in huilen uitbarste en wegliep naar achter in het restaurant (op 2 meter afstand van ons in een hoekje) ik keek de vrouw aan waarop zij zei ' I should not have said that, her husband has cancer, but I thought it went better with him' Ik dacht ' ik moet een servetje eawen, nou metien, ik moet er wat bemoedigende woorden opschreeven vor dat mins!' Maar ze bleef maar huilen en huilen, ook nadat de andere vrouw naar haar toe was gelopen en haar probeerde te troosten. Nou en je roanen ut al.. Ik kreeg dat gevoel van binnen alsof God mn riep en zeen: ' Ja, Alida, erop an, je moeten mit dat mins bidden; Ik dink, ja, goan de pot op, ik doen dat niet, ik bin niet zo'n iene, ik eaw dat nog nooit edoan, en ik goan ut nou ok niet doen, een servetjen is genoeg! Maar ze bleef maar huilen en ik dacht, tja, ze moet toch weten dat er hoop is en die hoop is alleen in Jezus, hier op aarde zul je het bij niks en niemand vinden...
Afijn, ik ben opgestapt en naar de twee vrouwen toegelopen, hun handen vastgepakt, mn ogen gesloten en hardop in het amerikaans voor het met haar gaan bidden! Ze waren natuurlijk stomverbaasd maar oh ze was zo dankbaar, ze kon niet stoppen met huilen en me omhelzen en bedanken en ik kon alleen maar God danken omdat hij mij daar naar binnen had gebracht en ik zo Zijn liefde met deze twee vrouwen kon delen!
Verder ben ik natuurlijk ook nog op Laguna beach geweest! Heerlijk, als was ik wel bang voor een Tsunami.. nee zonder gekkigheid, in het noorden van Californie in Santa Cruz waren flinke overstromingen, complete huizen weggevaagd enz, best eng! Ook deze week Tornado's in het midden van Amerika, die heel veel verwoest hebben! gelukkig zijn tornado's hier in Oregon zeldzaam, maar je weet maar nooit!...
Volgende week ga ik beginnen met min Spaanse lessen! weer een neiuwe uitdaging! Ik vond talen nooit zo leuk, maar ik heb er nu echt zin in!
Marie, Amanda & ik zijn van plan om van 28 april t/m 1 mei naar San Fransisco te gaan met de auto (10 uur rijden) en dan even een foto met de rooie Golden gate brigdebrug maken;) Daar doen we t allemaal voor whahah!
Verder leef ik lekker mijn leventje hier! Er werkt een knapperd bij het tankstation, dus Colie & ik gaan er telkens naar toe met 10 dollar om te tanken en 'hem' (zijn naam is nog onbekend) te bewonderen

het weer begint nu wat beter te worden, werd ook wel tijd! het regent hier al sinds ik hier ben! de hele maand maart heeft het geregend behalve 1 dag niet! Ik heb vanmiddag lekker met Marie gezond op haar voorstraat!, daarna met de jongens naar hun baseballwedstrijd gegaan en morgen gaan we naar het huis van een anere au-pair die we hebben ontmoet, Lisa uit Duitsland en zij gaat een heus Duits diner voor ons klaarmaken! A.s. donderdag ga ik naar het conert van Chris Tomlin! Jeej! Super veel zin in! I love Chris Tomlin!
De foto's komen deze week! No worry's!
Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar moet voorwaarts geleefd worden..
Alida alias Levensgenieter!

Zo Kom je nog wel aan werken toe daar?
Wat een programma.
Ik ben blij dat je het zo naar je zin hebt.
Veel plezier.
ene' als het wat word met die knapppert neem je hem wel mee naar de bult he.
Groeten vanuit De Lichtboei.
Nou wat een mooie spreuk op het eind! Ik wordt er gewoon stil van! Wat ben je ook een lekkere!
En prachtig dat God je zo kon gebruiken voor die vrouwen! Echt fantastisch Alida! Zo zie je maar, God werkt op allerlei manieren!
Ik lees altoos mit vuul vurmaak je blogs, ik dink nou moet ik ff wat skreven.
GENIET van alles :-)
nou je binner ur zieker nog! sjonge jonge wat maak jie wier mee!
as ik dit zo lees, dan dink ik: " oost, west, thuus is ut ok niet alles.."
;-)
je blog is zoals gewoonlijk kostelijk om te lezen!!
Oe koem je dur allemoal an!
ik vind het echt bijzonder dat je zo met die 2 vrouwen gebeden hebt.
Jason en Finn zullen je straks vast gaan missen, zo te lezen!
veel liefs, ik mis je, mar
Heeey Alied!
Wat een mooi verhaal skat!! We moesten allebei zo lachen! We vinden het echt knap dat je zo op die mensen bent toegelopen en met ze hebt gebeden.
Dat van Jason en Finn was ook erg leuk. Ze vinden je dus toch echt wel lief! Logisch natuurlijk ;-)
Enne....gien gesjans daar he?! Je komt maar lekker terug op Urk! Of je neemt hem mee natuurlijk ;-) The tankstation hunk!!
Nou hier is alles goed!! We zijn nu bi Kelly en Jurie en blijven hier ongeveer een week en dan gaan we naar Adelaide.
We mailen en we moeten ook nog een keer skypen. Dat komt er nou... Dat moeten we ff over 2 weken doen als wij in Adelaide zijn. Jurie en Kelly hebben niet zon goede verbinding.
Nou we horen hopelijk snel weer van je!!
Je moas!!
Aliedje!!
Je ewen inderdaad je best edoan, wat een mega blog!! :D Hahaha! Wat geweldig dat je zo naar die vrouwen toe bent gestapt en voor ze bent gaan bidden! Echt heel mooi!
Die knapperts-gekte van je wordt trouwens nog een dure bedoenige als je benzine moet blijven tanken om um te kunnen zien.. :p Al een beetje 'gesocialized' met um dan??
Nou, k hoop op snel weer een blog van je!! :D
Geniet die naweek voor nou!
Baie Liefde,
Joyce (alias mede-levensgenieter!:p)